Roosmarijn Mascini

DE ENKELING 2021

De Enkeling is een doorlopend, reizend muzikaal verhaal dat een groep fictieve karakters spiegelt aan een groep bestaande individuen en deze samenbrengt binnen een fictief verhaal, maar ook in de bestaande omgeving van de stad.  Ons verhaal krijgt vorm in grotendeels gezongen theatervoorstellingen, korte filmscènes op locatie en een serie videoportretten, waarin fictief en echt karakter, verhaal en dagelijkse realiteit elkaar gaan betekenen, omdraaien, spel worden en hun identiteit verliezen. 

Deel 1 van het verhaal van De Enkeling is in maart 2021 als voorstelling te zien in de theaters. In de tussentijd zullen er al een aantal karakters uit ons verhaal naar buiten treden in portretten en korte opzichzelfstaande filmscènes. Deze zijn als aanvulling en verrijking van ons verhaal en karakters online terug te kijken op deze site.

Iedereen kan deelnemen aan De Enkeling, veel zang of spel ervaring is niet noodzakelijk. Noch is leeftijd belangrijk.
ACHTERGROND
De Enkeling is opgericht door Wies Arts ('82) en Roosmarijn Mascini ('85). Zij schrijven de liedteksten en regisseren het verhaal. Dit verhaal krijgt zijn uiteindelijke vorm door alle deelnemers samen.  
Sinds 2014 werken Roosmarijn en Wies samen onder de naam RoosWiesBlauw en schreven sindsdien een repertoire aan verhalende liedjes. Ze maakten eerder met zijn tweeën een aantal fragmentarische voorstellingen waarbij lied, geluid, dialoog en beeld elkaar afwisselden en ze via uitvergrote karakters verhaalden over een wereld waarin het hoofd het steeds van de voet lijkt te winnen, het weten van het niet weten en het iemand geworden zijn van het nog niets geworden zijn.  Tegenwoordig bieden hun (muzikale) vertellingen en projecten ruimte aan samenwerkingen met uiteenlopende partijen in de stad, zoals bijvoorbeeld De Pauluskerk, TENT, De Bouman Antes groep, WORM, Wijkatelier Tarwewijk, diverse scholen en wijkateliers, buurtbewoners, muzikanten en kunstenaars.
ENGLISH
De Enkeling is a changing group of people that frequently comes together outside to play parts of a continuous narrative, sung through the eyes of different characters. The self extended story consists of short scenes that are performed and filmed on different locations in the city and are prepared and rehearsed in a series of short workshops. The participants define the story and characters, but the story also shows a growing portret of the participants.